miercuri, ianuarie 12, 2011

Retete culinare ca la mama acasa

Recomandarea zilei de azi are drept subiect un blog cu
retete culinare. In era internetului iata ca vechile caiete cu retete mostenite din familie sau cartile de bucate clasice au devenit demodate si depasite.
Spatiul web .ro abunda in bloguri si situri de nisa culinara, care mai de care mai complete, cu adevarate colectii de retete, sfaturi si ponturi legate de gastronomie si in plus, cu un mare atu fata de cartile clasice: fotografiile culinare care prezinta cum se fac mancarurile  pe etape, cate o poza pentru fiecare pas important al prepararii, asa incat chiar si cei mai putin experimentati ajung sa stie cu exactitate ce au de facut ca sa le reuseasca un preparat chiar si mai pretentios. Din zecile de mii de bloguri culinare romanesti am ales sa va prezint unul anume: Retete culinare ca la mama acasa.

Este un blog pe care se pot descoperi multe din aromele copilariei fiecaruia dintre noi, multe din acele bunatati ale bunicii, cu care nu credeam ca ne vom mai intalni vreodata. Alaturi de acestea, sunt bine reprezentate si retete clasice ale bucatariei internationale, alaturi de un scurt istoric al acestor preparate, ca si stim ce mancam, daca ne incumetam sa preparam un bouef stroganoff, cordon bleu, coq au vin s.a., si de ce nu ne-am incumeta, daca ne vin in ajutor imaginile si explicatiile amanuntite?


Multe din retetele propuse pe blog sunt specifice Banatului si Transilvaniei, arii geografice care se disting printr-o bucatarie rafinata si foarte diversa. Preparatele traditionale sunt organizate intr-o categorie aparte - "cuina banateana" - descrise cu multa dragoste de catre autoare, fiecare reteta avand cate o poveste personala, o placuta aducere aminte. Se pot descoperi in aceasta categorie de retete: clatite banatene, paturata pe crumpi, placinte intinsa, placinta banateana de la sat, bogracs-gulyas s.a.



Despre prajiturile banatene cred ca nu se pot spune prea multe... nu pentru ca n-ar fi  nimic de spus, ci pentru ca numai gandind la ele, salivezi prea abundent ca sa mai poti spune ceva! Toate aceste minunatii devin acum accesibile datorita sectiunii de retete de prajituri, foarte bine reprezentata pe blog. Cu explicatii amanuntite, sfaturi si ponturi referitoare la ingredientele alese, dimensiunea tavilor, temperatura cuptorului etc., oricine poate prepara prajituri delicioase ca si "albinita" copilariei, "prajitura scufita rosie", "prajitura alba ca zapada", torturi care mai de care sau "prajitura kinder pinguin".


Daca ti-a placut cel putin acest subiect si vrei sa te anunt atunci cand postez ceva nou ce-ti place, nu rata sansa de a te abona prin email la Recomandarea Zilei sau prin Feed Reader, alegand serviciul dorit!

8 comentarii:

Andrei G spunea...

Şi uite aşa ni s-a făcut o poftă de numa numa.

Mic Alexandru spunea...

Gura punga... :D
Sunt curios sa o intreb pe Laura cat petrece in bucatarie?! :)

Anonim spunea...

ohooo...ce de-a bunatati....deja salivez

Corina spunea...

Wow ce de bunatati Alex azi....

Dorin spunea...

Yammi, yammi... ce de bunatati!;))

Yoanna spunea...

Cel mai tare post, imi place mai ales delicatesele din el.

Martha spunea...

Hahaha mai bine faci in casa Kinder pinguin decat sa-l cumperi. :))

Anca spunea...

Urmaresc de ceva vreme si site-ul acesta cu retete. E fantastic cate retete pot gasi pe el. Locuiesc in Germania de origine sunt din Slatina si mi-au prins bine cateva retete traditionale romanesti pe care le-am preparat oaspetilor mei din landul Baden-Württemberg pe care pur si simplu le-au devorat. Avem mancare si prajituri bune noi romanii lucru de care ar trebui sa fim mandri.

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Trimiteți un comentariu

Scrie despre tot ce vrei.... pe raspunderea ta!
Comentariile postate in subiectele mai vechi de 2 zile vor fi moderate si vor aparea pe site in cel mai scurt timp posibil!
Daca alegi sa comentezi semnand cu profil Google atunci ai posibilitatea de a urmari comentariile ulterioare. Pentru asta, dupa logarea in contul Google, apasa mai jos pe Abonaţi-vă prin email si vei fi informat pe email atunci cand cineva comenteaza dupa tine.

ESTE OBLIGATORIU CA TOATE MESAJELE SA FIE SEMNATE DOAR CU NUME DE PERSOANE, ALTFEL ELE VOR FI STERSE.
Fac exceptie de la regula, mesajele semnate sub anonimat dar si cele cu link spre blogger.com(profil) indiferent de semnatura!

NU SUNT ACCEPTATE COMENTARII CU NUME(SEMNATURA) DE OBIECTE, LUCRURI, SERVICII, MESAJE PUBLICITARE, ETC


IS REQUIRED, ALL MESSAGES WILL BE SIGNED WITH YOUR REAL NAME, OTHERWISE... WILL BE DELETED!!!! Thank You!

 

User Agreement | Termeni si conditii | Privacy Policy

© 2009 - 2020
Mic Alexandru
Creative Commons License
Licenţă Creative Commons Atribuire - Necomercial - Fără Opere Derivate 3.0 România