luni, aprilie 05, 2010

DoFollow Blog

Este foarte adevarat ca Recomandarea Zilei a progresat.
In 25 Februarie acest site a facut un an si iata ca doar dupa 13 luni de viata, Recomandarea Zilei a trecut la Page Rank 4, ca o recunoastere din partea Google a eforturilor SEO personale si subliniez doar ale mele, pentru ca acest blog nu este un blog colectiv si din aceasta cauza uneori au fost zile in care nu s-a postat nimic dar doresc ca de acum incolo zi de zi macar un subiect maruntel sa il aduc pe prima pagina.
Asta pana in August - Septembrie cand voi avea o binemeritata vacanta dar stati linistiti si atunci voi avea subiecte programate zi de zi sau chiar postate prin intermediul telefonului sau a mailului direct din Grecia locul unde imi voi petrece vacanta, pentru ca blogger.com ofera si aceste posibilitati.
Am mai adus si alte mici schimbari blogului dar acum am sa scriu doar despre subiectul din titlu.

Ce e cu DoFollow?
Ca sa intelegem sa vedem mai intai.... ce este NoFollow? Conform definiţiei din Wikipedia, nofollow este un atribut HTML folosit pentru a semnala motoarelor de cautare faptul ca un link nu trebuie sa influenteze pozitia paginii indicate in SERPs. In alte cuvinte, nofollow previne transmiterea de PageRank (link juice) catre pagina vizata de link, impiedicand astfel obtinerea unui ranking mai bun.
Introdus in 2005 de Google ca un tag anti-spam, nofollow isi propunea deci sa anuleze creditul oferit unui link, limitand plasarea artificiala a site-urilor dubioase in primele rezultate afisate la cautari.

DoFollow in schimb, este cum e si normal, opusul la NoFollow. Daca un link are rel=’nofollow’ ( adica de forma: ...a href="http://exemplu.com” rel=”nofollow”.... atunci el nu este urmarit adica followed de catre motoarele de cautare, google, yahoo, etc.
Ele nu mai merg pe acele pagini spre care directioneaza link-ul si de asemenea, acele pagini nu beneficiaza de link juice, adica nu adauga la Page Rank. Pe majoritatea blogurilor, comentariile au automat acest ‘nofollow’ by default, inclusiv platforma blogger.com, pentru ca motoarele de cautare nu apreciaza foarte multe link-uri pe aceeasi pagina (spre exemplu, Google spune ca pe o pagina nu ar trebui sa fie mai mult de 100 link-uri externe) insa exista multe bloguri care incurajeaza comentariile, stergand acest atribut.
Ele sunt catalogate drept bloguri DoFollow.
Ei bine si Recomandarea Zilei a devenit un astfel de blog, DoFollow.
Cu alte cuvinte, de azi nu doar subiectele ci si toate comentariile vor fi indexate de Google, Yahoo, Bing, samd.

In concluzie incurajez comentariile pe acest blog, cu atat mai mult cu cat Recomandarea Zilei are PR4 iar pentru toti cei ce comenteaza e o sursa de imbunatatire sau intarire a pagerank-ului personal chiar dacda acest lucru este valabil reciproc.. Ca o paranteza la acest subiect, in sidebar exista un top al comentatorilor cu link direct spre site-urile autorilor comentariilor.

Asadar care sunt in realitate avantajele DoFollow in comentarii?
Trebuie avut in vedere faptul ca PageRank-ul intern al unui site web se pastreaza atunci cand trimite link-uri externe, crescand atunci cand acumuleaza, la randul sau, link-uri cu autoritate cu pagerank bun. Faptul ca un site voteaza pentru alt site nu ii aduce primului nici un prejudiciu legat de PageRank. Dimpotriva, il transforma intr-o resursa de recomandari pentru utilizatori.Iar pentru a vedea corect ce pagerank are o pagina puteti instala Toolbars-ul Google ce are incorporat si un astfel de gadget.

Oferind link-uri externe de calitate devii la randul tau o sursa de incredere dar si de autoritate pentru motoarelor de cautare.

Nu in ultimul rand, ca blog dofollow, iti exprimi recunostinta pentru comentariile de calitate primite, incurajand astfel dezvoltarea unei comunitati sociale pe blog. Iar ca utilizator, poti verifica valoarea comentariului tau si modul in care site-ul te rasplateste pentru el cu ajutorul acestui add-on Firefox pentru identificarea link-urilor nofollow.

Nu voi tolera nicidecum comentariile de tip spam. Spammeri vor fi automat blocati/bannati si eliminati. Oricum fiecare comentariu mai vechi de 2 zile va fi automat moderat de catre mine. In plus si comentariile zilnice vor fi moderate chiar daca ele sunt publicate automat la postare.

Asadar bafta la comentarii si vizionari pe Recomandarea Zilei!
La final nu uit sa multumesc tuturor celor ce au ajutat asa cum au putut acest blog sa creasca!

Dofollow Banner


Daca ti-a placut cel putin acest subiect si vrei sa te anunt atunci cand postez ceva nou ce-ti place, nu rata sansa de a te abona prin email la Recomandarea Zilei sau prin Feed Reader, alegand serviciul dorit!


Cat de mult ti-a placut articolul? Voteaza mai jos:

 

User Agreement | Termeni si conditii | Privacy Policy

© 2009 - 2020
Mic Alexandru
Creative Commons License
Licenţă Creative Commons Atribuire - Necomercial - Fără Opere Derivate 3.0 România