vineri, mai 01, 2009

Yupiii mai... e 1 mai.

Sunt nenumarati romani cu sange rosu in vene si simtitiri care regreta vremurile cand ziua de 1 mai trebuia obligatoriu sarbatorita pe stadioane sau strazi in fel de fel de manifestari dedicate mult iubitului conducator si partidului ce si-a lasat mostenire vremurilor actuale, destule personaje politice. Dar sa nu judecam gresit, ei nu sunt comunisti... pfoai ce prostie am putut scrie!
Vremurile alea insa au apus. SE AUDE BOSOROGILOR?! :)))
Azi 1 mai e modern si ofera o bogata si pastelata diversitate de modalitati pentru petrecerea zilei dar dintre toate la loc de cinste e pus gratarul sau micul in natura.
Toate ca toate dar m-am saturat an de an sa fotografiez resturile de dupa petrecere. Ca asa e romanu`... murdar. Sunt curios cati din cei ce ies de 1 mai la gratar au si un sac menajer pentru a aduna... nu resturile altora, ci doar resturile lor. Daca toti ar face asa ceva atunci nici resturile altora nu trebuiesc adunate dar vezi sa nu fie asa. Sunt idealist, stiu!
In plus, tot romanu face pe ala negru cu coarne in patru si tot are cel putin o caserola de mititei, un kg de carne, suc si bere(fara alcool banuiesc pentru cei ce sofeaza) si uite asa bugetul alocat acestei zile ca oricare alta dupa mine, se ridica la cel putin 50-60 lei. Sarac roman bogat.
Maine in schimb isi plange de mila ca n-are bani dar asta e alta poveste.
De ce romanul simte nevoia sa cheltuie si sa se simta bine in aceste zile? De craciun, revelion, 1 mai, 8 martie, paste si alte zile cate or mai fi... ah si sa nu uit de onomastici sau zile de nastere. La mine in apartament e cutremur in aceste zile, de la sutele sau chiar mii de wati sunet, bas cat cuprinde.
Nu sunt aceste zile la fel ca si cea de ieri sau ca cea de maine? Nu tot la fel rasare soarele si apune in aceste zile? Avem cornite sau ne ard talpile in zilele mentionate? Si-atunci?!
Eu daca vreau si imi permit fac in fiecare zi 1 mai, craciun, paste sau revel.
Daca nu era traditia istorica a acestor zile, mai stia cineva ca trebuie sa le sarbatoreasca?!
Cam multe intrebari si poate raspundem impreuna la ele... asta daca mai aveti timp si n-ati fugit cu totii pe campii la gratare, mici, bere si manele la maxim.Daca va enervozeaza imnul zilei de 1 mai dati un bobarnac cu mouse-ul pe tinereii pioneri de mai sus si... tace!
Una peste alta profilul acestui blog e altul asadar sa ne inveselim.

1 Mai petrecaret!

Fiecare pe unde poate, la Geoagiu: Baile Daco-Romane, Club Tarabostes
sau la Deva la stadion la mega petreceri.

 

User Agreement | Termeni si conditii | Privacy Policy

© 2009 - 2020
Mic Alexandru
Creative Commons License
Licenţă Creative Commons Atribuire - Necomercial - Fără Opere Derivate 3.0 România