vineri, mai 01, 2009

Yupiii mai... e 1 mai.

Sunt nenumarati romani cu sange rosu in vene si simtitiri care regreta vremurile cand ziua de 1 mai trebuia obligatoriu sarbatorita pe stadioane sau strazi in fel de fel de manifestari dedicate mult iubitului conducator si partidului ce si-a lasat mostenire vremurilor actuale, destule personaje politice. Dar sa nu judecam gresit, ei nu sunt comunisti... pfoai ce prostie am putut scrie!
Vremurile alea insa au apus. SE AUDE BOSOROGILOR?! :)))
Azi 1 mai e modern si ofera o bogata si pastelata diversitate de modalitati pentru petrecerea zilei dar dintre toate la loc de cinste e pus gratarul sau micul in natura.
Toate ca toate dar m-am saturat an de an sa fotografiez resturile de dupa petrecere. Ca asa e romanu`... murdar. Sunt curios cati din cei ce ies de 1 mai la gratar au si un sac menajer pentru a aduna... nu resturile altora, ci doar resturile lor. Daca toti ar face asa ceva atunci nici resturile altora nu trebuiesc adunate dar vezi sa nu fie asa. Sunt idealist, stiu!
In plus, tot romanu face pe ala negru cu coarne in patru si tot are cel putin o caserola de mititei, un kg de carne, suc si bere(fara alcool banuiesc pentru cei ce sofeaza) si uite asa bugetul alocat acestei zile ca oricare alta dupa mine, se ridica la cel putin 50-60 lei. Sarac roman bogat.
Maine in schimb isi plange de mila ca n-are bani dar asta e alta poveste.
De ce romanul simte nevoia sa cheltuie si sa se simta bine in aceste zile? De craciun, revelion, 1 mai, 8 martie, paste si alte zile cate or mai fi... ah si sa nu uit de onomastici sau zile de nastere. La mine in apartament e cutremur in aceste zile, de la sutele sau chiar mii de wati sunet, bas cat cuprinde.
Nu sunt aceste zile la fel ca si cea de ieri sau ca cea de maine? Nu tot la fel rasare soarele si apune in aceste zile? Avem cornite sau ne ard talpile in zilele mentionate? Si-atunci?!
Eu daca vreau si imi permit fac in fiecare zi 1 mai, craciun, paste sau revel.
Daca nu era traditia istorica a acestor zile, mai stia cineva ca trebuie sa le sarbatoreasca?!
Cam multe intrebari si poate raspundem impreuna la ele... asta daca mai aveti timp si n-ati fugit cu totii pe campii la gratare, mici, bere si manele la maxim.Daca va enervozeaza imnul zilei de 1 mai dati un bobarnac cu mouse-ul pe tinereii pioneri de mai sus si... tace!
Una peste alta profilul acestui blog e altul asadar sa ne inveselim.

3 comentarii:

Anonim spunea...

Ce vremuri comuniste de cacat!

Anonim spunea...

Mai putin 1 mai pt cei ca mine care au avut deosebita onoare si placere de a lucra de 1 mai .... Multumiri galeriei real deva :> ( NOT ! )

Mic Alexandru spunea...

Ei ash... Doar bugetarii sunt liberi. Privatii nu. Pentru ei e o zi in care se poate castiga frumusel, mai ales in Real la galeriile Real. ;)
Si in fine, hai sa te incurajez. Nu ai fost singurul care a lucrat de 1 mai! :D

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Trimiteți un comentariu

Scrie despre tot ce vrei.... pe raspunderea ta!
Comentariile postate in subiectele mai vechi de 2 zile vor fi moderate si vor aparea pe site in cel mai scurt timp posibil!
Daca alegi sa comentezi semnand cu profil Google atunci ai posibilitatea de a urmari comentariile ulterioare. Pentru asta, dupa logarea in contul Google, apasa mai jos pe Abonaţi-vă prin email si vei fi informat pe email atunci cand cineva comenteaza dupa tine.

ESTE OBLIGATORIU CA TOATE MESAJELE SA FIE SEMNATE DOAR CU NUME DE PERSOANE, ALTFEL ELE VOR FI STERSE.
Fac exceptie de la regula, mesajele semnate sub anonimat dar si cele cu link spre blogger.com(profil) indiferent de semnatura!

NU SUNT ACCEPTATE COMENTARII CU NUME(SEMNATURA) DE OBIECTE, LUCRURI, SERVICII, MESAJE PUBLICITARE, ETC


IS REQUIRED, ALL MESSAGES WILL BE SIGNED WITH YOUR REAL NAME, OTHERWISE... WILL BE DELETED!!!! Thank You!

 

User Agreement | Termeni si conditii | Privacy Policy

© 2009 - 2020
Mic Alexandru
Creative Commons License
Licenţă Creative Commons Atribuire - Necomercial - Fără Opere Derivate 3.0 România