miercuri, ianuarie 12, 2011

Noi inventii! U3-X

Mai demult vorbeam despre o inventie revolutionara creata de japonezi, robotul Masimo.
Tot ei... japonezii de la Honda, mai exact departamentul specializat in dispozitive personale de transport de mici dimensiuni, au creat plecand de la principiul lui Masimo, U3-X Personal Mobility Prototype, un prototip asa cum ii spune si numele pentru usurinta in deplasare la birou in principiu dar nu mare ar trebui sa ne fie mirarea tinand cont de comoditatea oamenilor, sa vedem acest model de... nici nu stiu in ce categorie sa-l... sau sa o incadrez, pe strazi.
U3-X o roata inteligenta in fapt sau mai bine spus, un segway cu o singura roata dotat cu un scaun ce ofera mobilitate in fata, in spate sau chiar pe laterale, are un foarte bun control al balansului prin simpla aplecare a corpului uman intr-o anumita directie, la fel ca la Segway.
Deocamdata nu urca scarile... :))) dar banuiesc ca pentru a rezolva si problema asta, inventivii japonezi deja lucreaza la imbunatatirea acestui proiect. :))
U3-X cantareste 10 kg si are o autonomie de o ora iar scaunul din dotare se pliaza, jucaria devenind astfel extrem de portabila si compacta.
Japonezii se pregatesc in primavara acestui an de lansarea productiei in masa. Sunt curios la ce preturi vor fi comercializate asemenea dispozitive mobile.
Iata mai jos si o demonstratie a acestui aparat de deplasare:


Daca ti-a placut cel putin acest subiect si vrei sa te anunt atunci cand postez ceva nou ce-ti place, nu rata sansa de a te abona prin email la Recomandarea Zilei sau prin Feed Reader, alegand serviciul dorit!

Cat de mult ti-a placut articolul? Voteaza mai jos:

0 comentarii:

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Trimiteți un comentariu

Scrie despre tot ce vrei.... pe raspunderea ta!
Comentariile postate in subiectele mai vechi de 2 zile vor fi moderate si vor aparea pe site in cel mai scurt timp posibil!
Daca alegi sa comentezi semnand cu profil Google atunci ai posibilitatea de a urmari comentariile ulterioare. Pentru asta, dupa logarea in contul Google, apasa mai jos pe Abonaţi-vă prin email si vei fi informat pe email atunci cand cineva comenteaza dupa tine.

ESTE OBLIGATORIU CA TOATE MESAJELE SA FIE SEMNATE DOAR CU NUME DE PERSOANE, ALTFEL ELE VOR FI STERSE.
Fac exceptie de la regula, mesajele semnate sub anonimat dar si cele cu link spre blogger.com(profil) indiferent de semnatura!

NU SUNT ACCEPTATE COMENTARII CU NUME(SEMNATURA) DE OBIECTE, LUCRURI, SERVICII, MESAJE PUBLICITARE, ETC


IS REQUIRED, ALL MESSAGES WILL BE SIGNED WITH YOUR REAL NAME, OTHERWISE... WILL BE DELETED!!!! Thank You!

 

User Agreement | Termeni si conditii | Privacy Policy

© 2009 - 2020
Mic Alexandru
Creative Commons License
Licenţă Creative Commons Atribuire - Necomercial - Fără Opere Derivate 3.0 România