vineri, noiembrie 20, 2009

Ce mi-am luat eu....

Fratilor... nu ma laud, ca ce mi-am luat nu costa zic eu deloc mult ca sa ma laud dar cum am facut o afacere buna nu pot sa nu vi-o impartasesc si voua.

De ieri mă bucur de un Samsung Story Station de 1.5TB. Am dorit să pot avea un spaţiu generos pentru depozitarea fişierelor (muzică, filme, fotografii, documente…) şi nu am putut rezista ofertei: la 399 de lei 1.5TB este, zic eu, o ofertă foarte bună. Capacitatea este imensă (în mod real de fapt 1.36TB). Pe cutia lui scrie că pot depozita în medie 375.000 de MP3-uri sau 426.000 de fotografii sau 660 de ore de film la calitate DVD.


imagine


Pregătindu-mi terenul pentru achiziţionare am învăţat o primă lecţie: există harddiskuri externe portabile şi harddiskuri externe de birou. Primele sunt subţiri, îţi pot încăpea chiar prin buzunare, se alimentează prin port USB şi sunt evident mai scumpe. Sunt apoi cele care au dimensiunea ceva mai mare, se alimentează de la priză, pot fi transportate, nu e vorbă, dar suportând greutatea, pentru un preţ mai mic. De exemplu un WD portabil de 500 GB costă 392 de lei şi cântăreşte 180 de grame; un WD de birou de 500 GB costă 283 de lei şi cântăreşte 1.150 de grame. Aţi prins ideea: vreţi să îl purtaţi în buzunar? Plătiţi mai mult! Eu am ales unul “static”, pentru ca mai mult il tin in casa pentru backup personal, nu pentru a plimba fişiere şi a le schimba cu prietenii. Soluţia aceasta a fost cea mai bună pentru mine.



imagine


Dar să revenim la Samsung Story Station. Îl bagi în priză, conectezi cablul USB, învârtesti butonul retro şi… după câteva secunde Windows-ul va vedea noul HDD. Fără să instalezi ceva. Acum recomandarea de largă respiraţie e să formatezi NTFS harddiskul. Aceasta iti va permite să pui fişiere maaari şi ca unitatea să fie citită fără probleme. E un mister – nu doar pentru mine – de ce mai toate HDD-urile externe nu vin deja formatate NTFS. Atenţie: citind pe net diverse reacţii, mai toţi au spus că formatarea NTFS nu a mers cu bine decât în modul Quick (rapid) dar eu am fost fericit, mi-a mers fara sa selectez quick format, bineinteles cu riscul de a sta jumatate de zi pe formatarea lui. Microsoft ne explică aici: “Când alegeţi să executaţi o formatare obişnuită pe un volum, se elimină fişierele de pe volumul pe care îl formataţi şi hard diskul se scanează pentru sectoare defecte. Scanarea pentru sectoare defecte este în principal responsabilă pentru durata formatării unui volum. Dacă alegeţi opţiunea de formatare rapidă, formatarea elimină fişierele de pe partiţie, dar nu scanează hard diskul pentru sectoare defecte. Utilizaţi această opţiune dacă hard diskul a fost formatat anterior şi sunteţi sigur că hard diskul nu este deteriorat.” Evident că dacă tocmai am luat harddiskul presupunem că e fără erori. Oricum, poţi încerca şi o formatare “calmă”, dar la 1.5TB aştepta-te să dureze ore, poate chiar o jumătate de zi ca la mine.


Înainte de formatare e recomandabil să salvezi ce există deja pe HDD :) . E vorba de două programe puse la dispoziţie: AutoBackup şi SecretZone. Nu sunt cele mai puternice aplicaţii, dar vei decide mai apoi dacă le folosiţi sau nu. AutoBackup oferă un sistem foarte banal de backup pentru date. Chiar prea banal. Iar SecretZone iti permite să ai datele salvate într-o “zonă secretă”, adică protejată cu parolă. Dacă doar tu folosesti HDD-ul atunci nu văd de ce să-ţi protejezi ceva date.


imagine


În această clipă mi-am transferat mai bine de jumatate de giga de pe hardurile calculatorului pe acest HDD extern… Ţin mult la datele pe care le am aşa că până acum de fiecare dată inscripţionam de două ori pe DVD-uri. De acum încolo inscripţionez o singură dată, copia fiind pe acest harddisk generos ca spaţiu. Morala: mai puţine DVD-uri (dubluri) prin casă. În plus a avea datele pe un HDD uriaş mai oferă un avantaj: regăsirea rapidă. Mi-am făcut frumos directoare: Albume, Documente, Filme, Imagini, Jocuri, Muzica, Programe, Web… Fiecare cu subdirectoare (de exemplu la Poze: Familie, Prieteni, Oras, Excursii, samd). Acum mi-e mult mai uşor să regăsesc un anume program, film sau melodie. Dacă aş avea un televizor capabil să se conecteze la HDD via USB aş putea vedea filmele direct de pe HDD, fără să mai pun pe DVD.



Este ceva ce să nu îmi placă la acest HDD? Are garanţie 3 ani şi sper ca minim 3 ani să mă ţină fără nici o surpriză! Dacă va merge aşa voi fi mega încântat. Nu mă dau în vânt după design, dar nu e ceva grav. Butonul acela mare de pe “bordul” lui permite nu doar pornirea şi închiderea HDD-ului ci şi reglarea luminii care indică faptul că e pornit (pâlpâie la acces). Dacă îl folosiţi non-stop butonul e chiar bine venit pentru a regla intensitatea.



Ok si cu aceasta ocazie am si reinstalat sistemul de operare (XP SP3), pentru ca nu o mai facusem de 3 ani iar de azi reincepem povestile funny pe Recomandarea Zilei, pentru ca probabil v-a fost dor sa zambiti in hohote. :)))))



Material preluat si reeditat de pe cnet.ro

0 comentarii:

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Trimiteți un comentariu

Scrie despre tot ce vrei.... pe raspunderea ta!
Comentariile postate in subiectele mai vechi de 2 zile vor fi moderate si vor aparea pe site in cel mai scurt timp posibil!
Daca alegi sa comentezi semnand cu profil Google atunci ai posibilitatea de a urmari comentariile ulterioare. Pentru asta, dupa logarea in contul Google, apasa mai jos pe Abonaţi-vă prin email si vei fi informat pe email atunci cand cineva comenteaza dupa tine.

ESTE OBLIGATORIU CA TOATE MESAJELE SA FIE SEMNATE DOAR CU NUME DE PERSOANE, ALTFEL ELE VOR FI STERSE.
Fac exceptie de la regula, mesajele semnate sub anonimat dar si cele cu link spre blogger.com(profil) indiferent de semnatura!

NU SUNT ACCEPTATE COMENTARII CU NUME(SEMNATURA) DE OBIECTE, LUCRURI, SERVICII, MESAJE PUBLICITARE, ETC


IS REQUIRED, ALL MESSAGES WILL BE SIGNED WITH YOUR REAL NAME, OTHERWISE... WILL BE DELETED!!!! Thank You!

 

User Agreement | Termeni si conditii | Privacy Policy

© 2009 - 2020
Mic Alexandru
Creative Commons License
Licenţă Creative Commons Atribuire - Necomercial - Fără Opere Derivate 3.0 România