luni, noiembrie 14, 2011

Wild Carpathia

Avem o tara extraordinar de frumoasa..... si nu, nu spuneti Pacat ca e locuita!

Wild Carpathia este un documentar despre Romania si muntii Carpati produs de Travel Channel. Documentarul prezentat de Charlie Ottley este dedicat, in primul rand, Carpatilor si padurilor lor, descrise ca "ultimul mare teritoriu salbatic al Europei". Mare parte din acest lant muntos inconjoara o parte a Romaniei, cunoscuta sub numele de Transilvania. Este un loc de mit si legenda, un taram unde urletul indepartat al lupilor mai infioara, inca, aerul nopţilor. Invitatul de onoare este, fireste, printul Charles. Filmul a facut senzatie inca dinaintea premierei, datorita unei declaratii socante a mostenitorului coroanei britanice.

"Genealogia arataă ca sunt un descendent al lui Vlad Tepes. Asa ca am interese in aceasta tara", a spus Charles, care a continuat spunand ca Romania este "ultimul colt al Europei unde vezi ce inseamna cu adevarat sustenabilitatea, rezistenta naturii si pastrarea unor ecosisteme intregi in beneficiul intregii omeniri".

Istoria Transilvaniei este povestita pentru publicul anglofon, de la vechea civilizatie a dacilor pana la comunitatile medievale a caror mostenire se pastreaza si astazi.Charlie Ottley si echipa sa nu uita sa prezinte si oamenii care locuiesc aici, de la ciobani si mestesugari, pana la artisti sau militanti ecologisti. Telespectatorii britanici si cei din toata lumea au avut, astfel, ocazia sa descopere un nou chip al Romaniei: o tara cu o natura fascinanta, demna de a fi cunoscuta si admirata.

Vizionare placuta!


4 comentarii:

Marius spunea...

Am auzit de acest documentar insa nu am avut ocazia sa il vad. Noroc cu recomandarea zilei :D

Daniela spunea...

Nici eu nu am reusit sa ma uit la acest documentar inca dar cu aceasta ocazie l-am putut viziona.

alina spunea...

avem o tara minunata! foarte fain documentarul! ce simpatici erau puii de urs :)

Ana spunea...

bun documentarul :)

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Trimiteți un comentariu

Scrie despre tot ce vrei.... pe raspunderea ta!
Comentariile postate in subiectele mai vechi de 2 zile vor fi moderate si vor aparea pe site in cel mai scurt timp posibil!
Daca alegi sa comentezi semnand cu profil Google atunci ai posibilitatea de a urmari comentariile ulterioare. Pentru asta, dupa logarea in contul Google, apasa mai jos pe Abonaţi-vă prin email si vei fi informat pe email atunci cand cineva comenteaza dupa tine.

ESTE OBLIGATORIU CA TOATE MESAJELE SA FIE SEMNATE DOAR CU NUME DE PERSOANE, ALTFEL ELE VOR FI STERSE.
Fac exceptie de la regula, mesajele semnate sub anonimat dar si cele cu link spre blogger.com(profil) indiferent de semnatura!

NU SUNT ACCEPTATE COMENTARII CU NUME(SEMNATURA) DE OBIECTE, LUCRURI, SERVICII, MESAJE PUBLICITARE, ETC


IS REQUIRED, ALL MESSAGES WILL BE SIGNED WITH YOUR REAL NAME, OTHERWISE... WILL BE DELETED!!!! Thank You!

 

User Agreement | Termeni si conditii | Privacy Policy

© 2009 - 2020
Mic Alexandru
Creative Commons License
Licenţă Creative Commons Atribuire - Necomercial - Fără Opere Derivate 3.0 România