sâmbătă, martie 26, 2011

Noi Recorduri Mondiale!

Editia Noi Recorduri Mondiale revine cu o senzationala colectie de noi recorduri inregistrate in lume.
Cartea Recordurilor a inregistrat recorduri inimaginabile de-a lungul istoriei dar parca cele din ultima perioada sunt de-a dreptul peste puterile omenesti.
De acum incolo pe Recomandarea Zilei veti putea viziona intr-un nou serial relansat in 2011, Noi Recorduri Mondiale.
Astazi incepem sa descoperim recordul banal dar inregistrat fara nicio indoiala in Guinness Book de o trupa britanica. Cine nu a sarit coarda la viata lui? Toata lumea, in copilarie... altii sar coarda si dupa ce trec de perioada copilariei, pentru antrenament sau pentru intretinere sau de ce nu, pur si simplu pentru a dobori recorduri mondiale cum e cazul si fetelor de mai jos care nu sar coarda simpla ci dubla, adica in loc de o coarda au doua si in loc sa sara una sau doua fete... asa cum se poarta, sar 3 deodata.
Ce a iesit va pot spune inca de pe acum... 194 de sarituri reusite, un nou record mondial dupa cum puteti privi mai jos.



Mi-am dat seama ca de-a lungul existentei acestui site nu l-am prezentat pe cel mai inalt om din lume. Recordul a fost omologat la inceputul anului trecut iar detinatorul acestui record se numeste Sultan Kösen este din Turcia si masura la data inregistrarii recordului, nici mai mult si nici mai putin de 246,5 centimetri. Acum are 28 de ani impliniti. Putin probabil sa mai creasca pentru a-si intari recordul mondial. O asemenea inaltime de aproape 2 metri si jumatate nu iti aduce doar titluri si diplome ci si multe batai de cap la propriu dupa cum puteti vedea in montajul de mai jos.



Am vorbit de cel mai inalt om din lume acum insa trebuie sa vedem si cine e cel mai mic om din lume.
Vi-l mai amintiti pe Ping Ping? El a murit recent la varsta de 21 de ani iar titlul de Cel mai scund om din lume a ramas vacant... Adevarul e ca oamenii acestia... fie ei inalti sau scunzi, mari sau mici, au probleme medicale fara indoiala iar viata lor este in pericol in orice moment.
Bun, acum recordul mondial la acest capitol de cel mai mic om din lume i-a revenit succesorului lui Ping Ping si-anume lui Edward Niño Hernandez din Columbia care masora doar 70,21 centimetri. Il cunoastem si noi mai jos:



Unul din cei mai mari recordmeni de pe mapamond este si americanul Ashrita Furman care a doborat de-a lungul timpului nu mai putin de 259 de recorduri mondiale. Un adevarat nebun in meterie...
Chiar si in prezent este detinatorul a 100 de recorduri nedoborate inca.... Ce ziceti, ne punem in plan sa i le doboram? Nu e mare lucru... e doar aventura, tot ceea ce face! Defapt toate recordurile lui nu presupun cine stie ce aptitudini tehnice... ci mai degraba spirit de aventura ca sa nu-l jignesc si sa spun ca a dat in mintea copiilor.. :))



Doamnelor si domnilor... faceti cunostinta cu cea mai lunga limba de pe mapamond.
Are doar 11,5 cm si... stati linistiti nu e a vreunui om ci e cea mai lunga la patrupede, mai precis la caini. Puggy the dog traieste in America iar stapanul lui se asigura sa nu-i lipseasca nimic. Cum ar putea fi altfel ca doar vorbim de un caine vedeta, intrat in cartea recordurilor. :))



Mergem mai departe cu periplul nostru printre recorduri si ajungem la un alt american ce detine un record viteza la Sport Stacking. Ne-am mai intalnit noi la rubrica noastra dedicata recordurilor cu acest sport. Pentru necunoscatori este vorba de un sport ce se practica individual sau in echipa si presupune abilitatea de a jongla cat mai rapid posibil cu paharele goale, practic trebuie sa construiesti, sa cladesti formatii cu maxim trei coloane piramidale de pahare.
Ma gandesc ca la noi si in Rusia se gasesc nenumarati priceputi la acest sport... diferenta dintre sportul nostru si cel autentic de la americani este ca la noi paharele se poarta pline iar la ei goale. :))
Steven Purugganan detine numeroase recorduri in acest sport. Il vedem si noi in actiune mai jos:



Cat poate rezista un om in flacari?
Ne spune americanul Ted Batchelor care a rezistat 2 minute si 57 de secunde fara aport de oxigen suplimentar pentru a respira. Un adevarat cascador recunoscut dealtfel si in lumea filmului...



Moda in ultima perioada la nunti e sa ai limuzina speciala pentru miri! Oare daca ati face nunta ati dori sa aveti limuzina urmatoare?
Aceasta limuzina a intrat in cartea recordurilor ca fiind cea mai lunga si cea mai grea limuzina din lume... In fapt limuzina este un tir tunat, fascinatia iubitorilor de masini tunate.
Are 22933 kg si este creatia americanilor Michael Machado si Pamela Bartholemew.
Va mai trebuie loc de parcare la restaurantul unde faceti nunta... :)))



Sarah Paddy Jones e o batrinica simpatica din Marea Britanie actualmente in varsta de 78 de ani. Ce performanta are ea oare pentru a intra in Cartea Recordurilor? Ei bine, e cea mai varstnica dansatoare profesionista de salsa.... :))) Wow si cum se misca...



Ce fac la noi femeile la 78 de ani.... Greu de spus mai ales daca mai ajung la varsta asta!
Trecem la urmatorul performer, Dr. David R. Adamovich din SUA, supranumit Great Throwdini, care banuiesc ca nu degeaba e doctor... asta pentru orice eventualitate, mai ales atunci cand face ce face sa intre in cartea recordurilor. Nu stiu daca opereaza oamenii, cert e ca daca ar face-o ar fi o joaca de copii la ce precizie are, pentru ca el este aruncatorul de cutite ce a reusit sa trimita la tinta 102 cutite, fiecare cutit avand o lungime de 36 cm si toate astea intr-un singur minut. Ah.. vorbeam de tinta, da... tinta e partenera lui de scena, o femeie curajoasa. Pana acum nu s-a intamplat niciun incident major... si cei doi spera sa nu aiba parte de asa ceva pentru ca urmarile ar fi nebanuite si foarte periculoase. Tot el e autorul altui record ce are legatura cu aruncatul cutitelor, record de viteza, 10 cutite la tinta in jurul unei femei in doar... ATENTIE... 4,29 secunde. Priviti si va minunati!



Urmatoarele recorduri traznite si ultimele din aceasta editie fac referire la baloane. Mai intai un alt caine, o catelusa defapt pe nume Anastasia, ce a intrat in Cartea Recordurilor spargand 100 de baloane in 44,49 secunde, apoi il vedem in actiune pe John Cassidy care a intrat in Guinness Book pentru ca a creat un avion din... baloane si in fine il cunoastem si pe cel care a reusit sa umfle cele mai multe baloane, 23 in 3 minute doar cu... o nara, Andrew Dahl.





Pana la urmatoarea intalnire cu Recordurile Mondiale, toate cele bune si nu uitati sa fiti cei mai buni!

Daca ti-a placut cel putin acest subiect si vrei sa te anunt atunci cand postez ceva nou ce-ti place, nu rata sansa de a te abona prin email la Recomandarea Zilei sau prin Feed Reader, alegand serviciul dorit!

Cat de mult ti-a placut articolul? Voteaza mai jos:

8 comentarii:

Alex spunea...

Vai, ce rău îmi pare de omu ăla înalt. ai văzut cât de greu se mișca? :(

Alex spunea...

Hei dar acum se vede si la noi ca romanii sunt talentati. Ar fi sanse sa intre cineva in guiness book

Dani spunea...

Interesante recorduri... Mă simt mândru că l-am întâlnit pe cel mai rapid caricaturist din lume, Ștefan Popa Popa's

Adelina spunea...

Foarte interesant postul, nu stiam despre toate recordurile astea. Ca si Alex, imi pare rau de omul acela inalt, se misca f greu.

Mic Alexandru spunea...

Buna Adelina... nu erai tu oare Daniela... cea care spunea ca nu o sa mai intre niciodata pe prostia asta de site?! =))

J spunea...

Hei, aici trebuie sa intre si cele mai multe piruete consecutive, de la Romani au Talent :D Sa ne mandrim si noi.

Mic Alexandru spunea...

Nu stiu daca 400 reprezinta un record mondial.... plus ca nu au fost prezenti oficialii de la Cartea Recordurilor pentru a omologa un eventual record mondial. Poate vor fi in finala... :P
Cert e ca in momentul cand perormanta lor va fi inregistrata ca fiind un nou record mondial va fi prezenta si reprezentatia lor aici ca doar vor fi mandria romanilor... a ardelenilor mai presus de orice. :D

Tony spunea...

Astea da recorduri ciudate. M-a impresionat omul ala in flacari.

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Trimiteți un comentariu

Scrie despre tot ce vrei.... pe raspunderea ta!
Comentariile postate in subiectele mai vechi de 2 zile vor fi moderate si vor aparea pe site in cel mai scurt timp posibil!
Daca alegi sa comentezi semnand cu profil Google atunci ai posibilitatea de a urmari comentariile ulterioare. Pentru asta, dupa logarea in contul Google, apasa mai jos pe Abonaţi-vă prin email si vei fi informat pe email atunci cand cineva comenteaza dupa tine.

ESTE OBLIGATORIU CA TOATE MESAJELE SA FIE SEMNATE DOAR CU NUME DE PERSOANE, ALTFEL ELE VOR FI STERSE.
Fac exceptie de la regula, mesajele semnate sub anonimat dar si cele cu link spre blogger.com(profil) indiferent de semnatura!

NU SUNT ACCEPTATE COMENTARII CU NUME(SEMNATURA) DE OBIECTE, LUCRURI, SERVICII, MESAJE PUBLICITARE, ETC


IS REQUIRED, ALL MESSAGES WILL BE SIGNED WITH YOUR REAL NAME, OTHERWISE... WILL BE DELETED!!!! Thank You!

 

User Agreement | Termeni si conditii | Privacy Policy

© 2009 - 2020
Mic Alexandru
Creative Commons License
Licenţă Creative Commons Atribuire - Necomercial - Fără Opere Derivate 3.0 România