miercuri, iunie 24, 2009

Rampa de acces Made in Romania!

Nu pot sa cred cat de prosti sunt unii romani.
E clar, legea prevede ca orice institutie publica trebuie sa aiba rampa de acces pentru persoanele cu handicap, ce se deplaseaza cu carucioare, sa fie clar.. nu cu scaune electrice. :)))
Radem noi radem dar parca nu e rasul nostru! Am observat ce ati obervat si voi... nu e o noutate; ca majoritatea rampelor sunt facute numai ca sa fie facute ca deh.. asa prevede legea. Practic cel ce construieste nu-si pune problema daca pe acea rampa va putea urca vreodata careva!
Numai in pielea unui handicapat locomotor sa nu fi! El daca are nevoie de ceva de la AJOFM Hunedoara... cum intra in cladire? Sa o luam pe rand.
La intrarea in curtea AJOFM din municipiul Hunedoara intampini o poarta cu prag cum se poate vedea si in filmuletul de mai jos. Sa zicem ca trece omu` cu caruciorul acest hop dar vine altul care ii pune capac. Pai cum altcumva daca un om normal ca sa ajunga in cladire urca 10 trepte pe o panta de inclinatie destul de ridicata si mai ca oboseste... Atunci cum crezi ca pe acea panta foarte inclinata, care mai are pe deasupra in mod inteligent din constructie si o gresie alunecoasa, poate urca un om cu caruciorul, fie el si electric, motorizat? Nicidecum nu urca... Nici macar impins nu reuseste sa urce.. Poate cu sprijinul a cel putin 4 oameni ajunge sus desi ma indoiesc deoarece un om pe picioarele lui nu poate urca panta ca aluneca pe gresie. Se poate trage tinandu-se de bara dar cum poate face lucrul acesta un om ce e imobilizat in carucior, in conditiile in care el trebuie sa conduca si acel carucior?! Are doar 2 maini si nu e Superman!
Si daca reuseste sa fie Superman, ajunge in varful pantei si trebuie sa se opreasca... cu rotile din fata pe loc drept si cu cele din spate in panta, frana hidraulica ii trebuie caruciorului. De ce? Pentru ca exista o usa termopan ce e incuiata cu cheie. Spatiul e prea ingust sa zici ca trece la usa din dreapta ce e deschisa. Daca totusi pana la urma i se deschide usa, ce sa vezi... un nou prag. :D
Iar daca ajunge in sfarsit in sediu ce sa vezi... mai da de un hop, birocratia, colac peste pupaza! :P
De ce atatea piedici in Romania?
Iata minunata epopee creata ca.. asa trebuie, sa existe, legal!



Oare legea asta nu prevede si cat e maximul inclinatiei pantei?! Cateva grade rezonabile!?





Mda.. asa e la noi, las`o baa ca merge si asa... Filmul si pozele nu reflecta chiar realitatea. Realitatea e si mai dura de cum pare in ce ati vazut mai sus.
Ca la noi la nimeni!

3 comentarii:

Anonim spunea...

Oameni prosti.
Le dorim celor care au construit-o si celor ce si-au dat avizul pentru lucrare, sa ajunga sa urce ei cu caruciorul de handicapat pe acea rampa.
Doar atat... in rest numai bine.
Un om sanatos.

Anonim spunea...

inclinatie de maxim 15 grade ar fi prevazuta de lege.

Mic Alexandru spunea...

Tare... Asta atunci are minim dublu fata de cat e admis!.

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Trimiteți un comentariu

Scrie despre tot ce vrei.... pe raspunderea ta!
Comentariile postate in subiectele mai vechi de 2 zile vor fi moderate si vor aparea pe site in cel mai scurt timp posibil!
Daca alegi sa comentezi semnand cu profil Google atunci ai posibilitatea de a urmari comentariile ulterioare. Pentru asta, dupa logarea in contul Google, apasa mai jos pe Abonaţi-vă prin email si vei fi informat pe email atunci cand cineva comenteaza dupa tine.

ESTE OBLIGATORIU CA TOATE MESAJELE SA FIE SEMNATE DOAR CU NUME DE PERSOANE, ALTFEL ELE VOR FI STERSE.
Fac exceptie de la regula, mesajele semnate sub anonimat dar si cele cu link spre blogger.com(profil) indiferent de semnatura!

NU SUNT ACCEPTATE COMENTARII CU NUME(SEMNATURA) DE OBIECTE, LUCRURI, SERVICII, MESAJE PUBLICITARE, ETC


IS REQUIRED, ALL MESSAGES WILL BE SIGNED WITH YOUR REAL NAME, OTHERWISE... WILL BE DELETED!!!! Thank You!

 

User Agreement | Termeni si conditii | Privacy Policy

© 2009 - 2020
Mic Alexandru
Creative Commons License
Licenţă Creative Commons Atribuire - Necomercial - Fără Opere Derivate 3.0 România