vineri, iunie 10, 2011

Cine vinde cel mai bine Laptop-uri in Romania?

Este o intrebare la care impreuna vom putea raspunde.
Un prim pas pentru a decide ar fi urmatorul: cel mai bun ar putea fi cel ce are preturile cele mai mici la laptop-uri.
Bine, bine... ve-ti spune, acum toate preturile la laptop-uri au cazut astfel ca majoritatea au devenit mult mai accesibile ca si pana acum.

Cu toate astea cateva site-uri ies mult mai bine in evidenta in vanzari si asta pentru ca practica chiar cele mai mici preturi la vanzarea laptopurilor.
Suntr multe magazinele ce ofera o gama diversificata de produse, de la sisteme simple sau complexe de calculatoare pentru acasa sau birou, componente PC si accesorii, imprimante, periferice, softuri, jocuri si tot ce tine de jocuri, telefoane, faxuri, pana la televizoare sau chiar laptop-uri despre care doresc azi sa scriu.

O sa inspectez putin piata in domeniu presupunand ca am un buget de... sa zicem, 1300 lei. Ce as putea cumpara in ziua de azi cu 13 milioane vechi?

Sunt multe modele de laptop-uri ce merita toata atentia avand configuratii excelente si un raport pret/calitate mai mult decat avantajos la ora actuala, daca e sa ne referim la marci de laptop precum: Asus, Toshiba, Dell, Lenovo, HP si nu numai....
Pana mai ieri nu ne puteam imagina ca ar exista vreun laptop care sa coboare sub bariera psihologica, 1000 lei! Ei bine acest model costa sub 1000 si este ok pentru toti cei ce doresc un calculator la purtator fara prea mari pretentii, acesta putand fi folosit la redactare, consultare documente, email, navigare web chiar vizionare filme, clipuri; e ok si cu bani putini. :))
Una peste alta, sunt peste 20 de modele ce se incadreaza in bugetul meu astfel ca as avea de unde alege in caz ca as dori sa cumpar.

Cu toate astea eu fiind mai pretentios, am pus ochii pe cateva modele mai costisitoare dar care merita toti banii, primul dintre ele este
un Laptop Toshiba cu o memorie senzationala ce suporta pana la 8GB... apropos, 2 GB de memorie la acest model sunt moka, adica gratis, cadou; mai apoi un procesor Pentium Dual Core P6000 mai mult decat multumitor, un hard de 250GB, un display HD de 15.6 inch, placa video performanta si normal... mai are restul celor trebuincioase pe un laptop: LAN, camera web, DVD-RW, Wireless, cititor de card, etc.

Trec acum la un alt model de Laptop Toshiba cu un procesor Intel Core 2Duo, avand o memorie DDR3 de maxim 4 GB, placa video performanta si restul dotarilor mentionate si la modelul precedent.

Mi-au ramas ochii si la un Laptop Lenovo care m-a dat pe spate in privinta configuratiei. Genul asta de laptop este special creat pentru cei ce doresc fidelitate in imagine pentru ca suporta fara probleme imagine HD iar placa video este foarte generoasa, fiind pe placul celor mai pretentiosi pasionati de jocuri vodeo. Are sistem audio premium Dolby Home Theater si defapt premium este si procesorul Core i3, memoria de maxim 4GB, senzorul Ambient Light care permite ajustarea inteligenta a luminozitatii ecranului. Am sa va las insa pe voi sa ii descoperiti restul caracteristicilor tehnici.

Nu pot decat sa fiu multumit si de acest Laptop Lenovo comparativ ca si dotare cu modelul de laptop prezentat anterior.

Toate bune si frumoase, voi ce parere aveti?

7 comentarii:

Adelina spunea...

Foarte util postul si va fi de mare ajutor pentru cei care vor sa isi cumpere un laptop. Eu cand vreau sa imi cumpar ceva pentru pc nu-mi bat capul cautand fac "comanda" la fratele meu care se pricepe mult mai bine decat mine :))

Pato Basil spunea...

n-au ei cele mai ieftine laptopuri din tara! n-o sa dau nume dar nu se pot compara cu marile situri alea doua ..

Mic Alexandru spunea...

Astazi garantez ca au cele mai mici preturi din tara la modelele mentionate in articol... Maine... orice e posibil! ?:P

Pato Basil spunea...

orice e relativ... pentru maine dar defapt nu exista maine. Fiindca nu ne intalnim niciodata cu ziua de maine!nuuuu?

Mic Alexandru spunea...

Azi defapt e maine... :P si in continuare raman cele mai bune preturi la modelele mentionate in articol... Sa vedem ce va fi din nou de maine. :))

Paul spunea...

Salutare,
Bun articolul Mircea, insa am unele obiectii vizavi de preturi ! Si anume ca asa vrea sa punctez faptul ca o suma de 1000 de lei pe care o dai pe un laptop sau pe ce vrei tu, incepe sa sune a investitie ! Si atunci de ce sa nu mai astepti un pic si sa mai pui ceva pe langa acea mie de lei si sa iei ceva mai bun? Si aici nu ma refer la tine, ci in general ! Ca sa nu mai vorbesc ca un laptop nu este o investitie nemaipomenita ! In afara de avantajul portabilitatii, in rest mari avantaje nu are ! Sti ca lucrez in domeniu si mi-au trecut multe prin mana, deci nu vorbesc chiar in necunostiinta de cauza ! Acum ca sa vorbim un pic si despre brand-uri, la ora actuala si aici ma refer la cei care vor sa se orienteze spre a cumpara un laptop, recomand ASUS sau HP ! Nu spun mai multe pt. ca nu vreau sa se inteleaga altceva, dar cine are urechi de auzit sa auda ! Celelalte marci consacrate din pacate nu mai sunt ce au fost ! Si aici ma refer la fiabilitate. Acum majoritatea au configuratii de te dau pe spate la un pret accesebil, dar cu fiabilitatea...cu ea ce facem? Din pacate economia de piata isi pune amprenta din ce in ce mai mult in toate domeniile. Nu uitati ca Toshiba a rechemat destul de recent in fabrica cateva modele de laptop care au probleme cu acumulatorii ! Si nu e prima data ! Dell la fel ! Concluziile le trageti singuri ! Aici aveti un link cu "Top 10 Best Laptop Reviews For 2011" >>> http://wn.com/Top_10_Best_Laptop_Reviews_for_2011
Ia sa vedeti cine e pe primele trei locuri ca marca ! Si mai gasiti si alte top-uri pe net !
Cam atat momentan despre laptop-uri !
Bafta in achizitionare celor doritori ! Comparati si cumparati !

Mic Alexandru spunea...

Corect spus: Comparati si cumparati !;)

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Trimiteți un comentariu

Scrie despre tot ce vrei.... pe raspunderea ta!
Comentariile postate in subiectele mai vechi de 2 zile vor fi moderate si vor aparea pe site in cel mai scurt timp posibil!
Daca alegi sa comentezi semnand cu profil Google atunci ai posibilitatea de a urmari comentariile ulterioare. Pentru asta, dupa logarea in contul Google, apasa mai jos pe Abonaţi-vă prin email si vei fi informat pe email atunci cand cineva comenteaza dupa tine.

ESTE OBLIGATORIU CA TOATE MESAJELE SA FIE SEMNATE DOAR CU NUME DE PERSOANE, ALTFEL ELE VOR FI STERSE.
Fac exceptie de la regula, mesajele semnate sub anonimat dar si cele cu link spre blogger.com(profil) indiferent de semnatura!

NU SUNT ACCEPTATE COMENTARII CU NUME(SEMNATURA) DE OBIECTE, LUCRURI, SERVICII, MESAJE PUBLICITARE, ETC


IS REQUIRED, ALL MESSAGES WILL BE SIGNED WITH YOUR REAL NAME, OTHERWISE... WILL BE DELETED!!!! Thank You!

 

User Agreement | Termeni si conditii | Privacy Policy

© 2009 - 2020
Mic Alexandru
Creative Commons License
Licenţă Creative Commons Atribuire - Necomercial - Fără Opere Derivate 3.0 România