miercuri, septembrie 22, 2010

Recomandarea Zilei - 22 septembrie 2010. Tinere talente: Andreea Olariu si Madalina Lefter!

Stim cu totii ca actualmente in Italia traiesc foarte multi romani.
Stim ca multi din cei ce s-au intors din Italia au ramas cu obiceiurile italienilor, chiar fani ai vedetelor din cizma. Asa se face ca pentru a fi la curent cu tot ce se intampla acolo si-au achizitionat antene parabolice pentru a putea viziona canalele tv din Italia. Ma numar si eu printre ei....

Saptamana trecuta am ramas surprins sa vad 2 spectacole de senzatie pe 2 canale rivale in Italia, CANALE 5 si RAI UNO. Nimic special ar putea spune cei ce urmaresc canalele italiene pentru ca la ei in comparatie cu programele tv de pe la noi din Romania, gasesti zi de zi, seara de seara ceva de urmarit.

Senzationalul vine tot din partea romanilor... prezenti la cele 2 show-uri de pe canalele tv amintite.
Practic cele 2 emisiuni au ca format descoperirea de noi talente. In principal se adreseaza doar italienilor dar cum si la ei resursele nu sunt inepuizabile au acceptat sa participe la competitii si alti tineri talentati din alte tari, ca Romania spre exemplu.

Ca sa intelegeti, avem 2 fetite minunate... romance, participante la cele 2 emisiuni, cu sanse reale ca la finalul show-urilor, peste cateva luni, ambele sa castige trofeul pus in joc.
Le vom vedea si le vom asculta interpretand LIVE.

Mai intai sa ne indreptam atentia spre cea mai tanara fetita din Romania, prezenta in competitia lansata de postul italian de televiziune, RAI 1. Show-ul poarta numele unei piese indragite de toata Italia, Ti lascio una canzone, Iti las un cantec in traducere libera si apartine lui Gino Paoli, cantautor italian. Initial show-ul era un simplu program tv, ulterior a devenit festival şi concurs, dedicat transmiterii valorilor muzicale in prag de afirmare. Prima etapa a competitiei a avut loc saptamana trecuta si chiar azi va avea loc ce-a de-a 2-a etapa, de la ora 22:10 ora Romaniei. Daca aveti posibilitatea urmariti competitia si tineti-i pumnii Madalinei si in aceasta seara. Am impresia ca acest post tv, Rai 1, este in grila de programe a numeroase societati de televiziune prin cablu din Romania, asta pentru cei ce nu au instalatie de receptie prin satelit. Deasemenea se poate urmari LIVE si pe web, pe site-ul Rai 1.
Protagonistii sunt copiii si tinerii de toate varstele care respira muzica.
Cum poti sa nu canti? Copiii sunt nemaipomeniti: naturali, dezinvolti, foarte talentati, canta mari hit-uri, dar si muzica traditionala italiana, dandu-le o interpretare proaspata. Invitatii, cunoscuti cantareti, compozitori, personalitati artistice, toti iubitorii muzicii ii sustin cu incantare. Este un concurs, dar adevaratul castigator este Muzica.
spune Antonella Clerici, moderatoarea showului.


Madalina Lefter este prima careia am sa-i dedic rubrica de azi, Recomandarea Zilei.
Ea va intra in concurs LIVE alaturi de ceilalti copii, 34 la numar, fete si baieti cu varste cuprinse intre 7 si 15 ani, in aceasta seara de la ora 22:10 ora Romaniei iar daca aveti posibilitatea sa vedeti show-ul, urmariti-l pentru ca nu o sa va plictisiti alaturi de atatia copii talentati. Emisiunea se va incheia in jurul orei 00:30.

Madalina este in clasa a 7-a la Liceul Costache Negruzzi, locuieste in Iasi si este nascuta pe 21 Ianuarie 1998. Pentru amatorii de hi5, contul ei este aici iar cel de facebook aici. Acolo puteti vedea poze de cand era mult mai mica si pana in prezent.

Pana sa vedem inregistrarile de saptamana trecuta din prima etapa a festivalului Ti Lascio Una Canzone sa vedem si alte inregistrari cu Madalina.
In 2007 a castigat trofeul Mihai Traistariu cu care a avut chiar un duet:

Mihai Traistariu & Madalina Lefter - The prayer ( by Celine Dion & Andrea Bocelli ) - LIVE



Be a Dysney Channel Star este o alta competitie la care a participat cu brio cu piesa Nobody`s perfect (Hanna Montana)



Prezenta la alte festivaluri internationale... In Belarusia:





La Eurovision Junior 2008- Madalina Lefter si Andrada Popa - Salvaţi Planeta:



Si sa revenim la anul 2010, pentru un colaj cu piese actuale in interpretarea Madalinei.



Si acum de saptamana trecuta, de pe RAI UNO.... MADALINA LEFTER - E poi



Madalina Lefter - My heart will go on



Si in fine, Amii Stewart cu Rita Ciccarone, Madalina Lefter si Giacomo Iraci - Grazie perche




OK!!! Bravo Madalinei si de ce nu... BRAVO si pentru ANDREEA OLARIU
Andreea este cealalta domnisoara despre care mi-am propus a va povesti azi.
Are 13 ani, este din Constanta, in clasa a 8-a fiind una dintre cele mai bune eleve la Scoala Generala Nr. 39 Nicolae Tonitza.
Vocea sa, comparabila cu cea a Larei Fabian, i-a uimit pana si pe realizatorii celebrei emisiuni a postului NBC, „America’s Got Talent”. Andreea este asteptata in aceasta toamna, in Statele Unite ale Americii sa participe la una din selectiile acestei emisiunii. Din repertoriul constantencei fac parte piese foarte dificile ale unor cantarete celebre precum: Lara Fabian, Celine Dion, Whitney Houston, Jennifer Holliday si Beyonce.

Este o bucurie enorma ca am fost invitata la ‘America’s Got Talent’. Imi doresc foarte mult sa ajung acolo si promit ca ma voi stradui sa aduc un premiu Romaniei si Constantei, deoarece aici m-am nascut
a declarat Andreea Olariu.

Andreea a inceput sa cante la 6 ani si a obtinut distinctii si premii la toate concursurile si festivalurile nationale sau internationale la care a participat. Aproape 100 de premii si trofee stau in vitrina acesteia, marturie pentru talentul pe care-l are pentru muzica.

Anul trecut, a obtinut la Sulina premiul Mihai Traistariu. Artistul a remarcat-o pe Andreea, iar de atunci a inceput o colaborare fructuoasa cu acesta.
Daca nu era Mihai, nu mi se ofereau atatea sanse. Datorita lui, am avut ocazia sa particip la emisiuni televizate, sa devin cunoscuta
, afirma Andreea.

In acest an, a luat trofeele festivalurilor „Camena“, la Piatra Neamt, „Copiii canta marea“, la Sulina, „Constelatia Juniorilor“, la Focsani, „Portativul veseliei“, la Craiova. La festivalul „Cerbul Copiilor“ a obtinut trofeul oferit de Televiziunea Romana. Cea mai recenta participare este legata de festivalul „Micul Artist“, de la Craiova, unde a obtinut marele trofeu.

Mihai Traistariu si Andreea Olariu la Festivalul Callatis 2009



De acum 2 ani... Say something



Andreea Olariu - Esti Tihna Mea



In urma cu un an...



Andreea Olariu si Mihai Traistariu



Andreea Olariu - Adagio



La 14 ani, la sfarsitul saptamanii trecute, Andreea Olariu a urcat pe scena festivalului IO CANTO alaturi de alti 29 de tineri concurenti cu varste cuprinse intre 7 si 15 ani. Show-ul a fost lider de audienta pe segment. Este prezentat si in sezonul acesta de celebrul Gerry Scotti fiind difuzat de postul de televiziune Canale 5, in fiecare vineri seara de la ora 22:10 ora Romaniei si va tine aproximativ 3 ore. Canalul tv face parte din reteaua lui Berlusconi, Mediaset.
Asadar vineri seara urmariti pe Canale 5 o noua confruntare a Andreei in competitia Io Canto. Ca si in cazul Madalinei Lefter, postul poate fi urmarit la tv, fiind inclus in grila de programe de... e drept mai putine societati de televiziune prin cablu dar poate fi urmarit pe satelit plus pe internet, secvente inregistrate pe site. Cam dificil de urmarit in direct... Mai exista si varianta de tv online, in sensul asta sunt o droaie de site-uri ce ofera astfel de servicii, transmitand inclusiv postul tv Canale5 Mediaset.

Cateva clipuri cu Andreea Olariu.....

Andreea Olariu & Cristian Imparato - ADAGIO



Andreea Olariu - I surrender piesa cu care a participat la concurs.



Andreea Olariu in duet cu Al Bano



In asteptarea desemnarii castigatorului primei etape a festivalului concurs Io Canto.



Asta este tot pentru azi. Mai doresc sa va anunt ca daca sunteti in Italia, pe ambele posturi tv, puteti vota telefonic pe parcursul emisiunii si daca aveti ocazia, votati ambele domnisoare din Romania pentru ca intr`adevar chiar merita sa castige aceasta competitie, amandoua fiind cu mult peste ceilalti concurenti.
Bafta celor 2 fete pe mai departe in competitii!

Mahnirea mea este urmatoarea: de ce la noi in Romania nu exista asemenea show-uri senzationale? De ce tinerii trebuie sa fuga peste hotare pentru a se afirma? Cred ca tot eu am sa-mi dau raspuns la aceasta intrebare.... La inceputul acestui articol va spuneam despre resursele epuizabile pe care le au italienii in materie de talente printre tineri. Noi in tara inca nu am descoperit nici 5% din talentele existente la ora actuala in Romania. Ei... italienii, se pare ca au cam epuizat ,,stocul,, si din aceasta cauza au acceptat si alti tineri de alte nationalitati la aceste festivaluri cu traditie.
Si ca sa revin la noi... din fericire avem talente dar din pacate nu avem resurse financiare pentru a le lansa. Si chiar daca ar fi existat resurse financiare, tare ma indoiesc ca ar fi existat si interes pentru a promova asemenea emisiuni. La noi sunt mai importante crimele, violurile, revoltele inter etnice, politica la tv dar nicidecum sa admiri un talent... Pe principiul s amoara si capra vecinului, asemenea emisiuni nu ar fi avut audienta la publicul majoritar. Tine de cultura, inteligenta si calitatea cetatenilor unei tari. poate de asta Italia , Franta, Spania, Germania, si alte tari... sunt unde sunt iar noi ne zbatem in mocirla noastra de zi cu zi iar cine nu mai suporta si vrea altceva de la tara in care traieste... pleaca in cautarea linistii sufletesti. Am ramas la termenul de liniste sufleteasca pentru ca oricine pleaca din tara asta pleaca pentru a se simti sufleteste mai bine, pentru a fi apreciat la adevarata lui valoare. Bunastarea materiala e si ea pe lista motivelor pentru care se pleaca din tara dar inclin sa cred ca nu e in capul listei.

Daca ti-a placut cel putin acest subiect si vrei sa te anunt atunci cand postez ceva nou ce-ti place, nu rata sansa de a te abona prin email la Recomandarea Zilei sau prin Feed Reader, alegand serviciul dorit!
Cat de mult ti-a placut articolul? Voteaza mai jos:

2 comentarii:

Mic Alexandru spunea...

Din pacate Madalina nu a luat nimic aseara...
Sa vedem ce va face vineri seara Andreea.

Mic Alexandru spunea...

Si din fericire, Andreea Olariu a castigat si a doua etapa a festivalului concurs Io Canto. Felicitari ei!

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Trimiteți un comentariu

Scrie despre tot ce vrei.... pe raspunderea ta!
Comentariile postate in subiectele mai vechi de 2 zile vor fi moderate si vor aparea pe site in cel mai scurt timp posibil!
Daca alegi sa comentezi semnand cu profil Google atunci ai posibilitatea de a urmari comentariile ulterioare. Pentru asta, dupa logarea in contul Google, apasa mai jos pe Abonaţi-vă prin email si vei fi informat pe email atunci cand cineva comenteaza dupa tine.

ESTE OBLIGATORIU CA TOATE MESAJELE SA FIE SEMNATE DOAR CU NUME DE PERSOANE, ALTFEL ELE VOR FI STERSE.
Fac exceptie de la regula, mesajele semnate sub anonimat dar si cele cu link spre blogger.com(profil) indiferent de semnatura!

NU SUNT ACCEPTATE COMENTARII CU NUME(SEMNATURA) DE OBIECTE, LUCRURI, SERVICII, MESAJE PUBLICITARE, ETC


IS REQUIRED, ALL MESSAGES WILL BE SIGNED WITH YOUR REAL NAME, OTHERWISE... WILL BE DELETED!!!! Thank You!

 

User Agreement | Termeni si conditii | Privacy Policy

© 2009 - 2020
Mic Alexandru
Creative Commons License
Licenţă Creative Commons Atribuire - Necomercial - Fără Opere Derivate 3.0 România