marți, iulie 07, 2009

Recomandarea Zilei - 7 Iulie 2009

Ca de obicei, mai intai de toate in rubrica asta... ceva special, chiar senzational azi.
Mintile luminate au creat un instrument muzical ciudat dar pana la instrument priviti clipul de mai jos:55 de mii de Wati!!!! Mult... dar doar o mica parte dintr-un traznet. :)) Asta este una dintre cele mai mari bobine electro-magnetice din lume.
Acum mai bine de un secol Nikola Tesla ce facea parte din comunitatea de istro-romani din Croatia, punea bazele multor descoperiri fantastice ce aveau legatura cu electricitatea si magnetismul. De putin timp lumea era ingrozita de experiementul tuturor timpurilor, cu acceleratorul de particule. Ei bine tot el se face vinovat si de asta. Viata lui e fascinanta si poate fi regasita usor pas cu pas pe google. Asta pentru cei interesati de mai mult.
Spuneam de un instrument muzical ce foloseste unul din principiile lui Tesla, acela de generare-amplificare a energiei electrice transformand-o in camp magnetic de intensitate ridicata.
Efectele vizuale sunt insa mult mai spectaculoase decat cele sonore. Iata un adevarat spectacol de sunet si lumini realizat de bobinele Tesla(Tesla Coil):Uimitor nu!? Puteti cauta si alte clipuri pe net cu Tesla Coil. Merita vizionarea dar cum sunt multe eu ma rezum doar la ce v-am prezentat.

Din 1998 azi va recomand:

0 comentarii:

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Trimiteți un comentariu

Scrie despre tot ce vrei.... pe raspunderea ta!
Comentariile postate in subiectele mai vechi de 2 zile vor fi moderate si vor aparea pe site in cel mai scurt timp posibil!
Daca alegi sa comentezi semnand cu profil Google atunci ai posibilitatea de a urmari comentariile ulterioare. Pentru asta, dupa logarea in contul Google, apasa mai jos pe Abonaţi-vă prin email si vei fi informat pe email atunci cand cineva comenteaza dupa tine.

ESTE OBLIGATORIU CA TOATE MESAJELE SA FIE SEMNATE DOAR CU NUME DE PERSOANE, ALTFEL ELE VOR FI STERSE.
Fac exceptie de la regula, mesajele semnate sub anonimat dar si cele cu link spre blogger.com(profil) indiferent de semnatura!

NU SUNT ACCEPTATE COMENTARII CU NUME(SEMNATURA) DE OBIECTE, LUCRURI, SERVICII, MESAJE PUBLICITARE, ETC


IS REQUIRED, ALL MESSAGES WILL BE SIGNED WITH YOUR REAL NAME, OTHERWISE... WILL BE DELETED!!!! Thank You!

 

User Agreement | Termeni si conditii | Privacy Policy

© 2009 - 2020
Mic Alexandru
Creative Commons License
Licenţă Creative Commons Atribuire - Necomercial - Fără Opere Derivate 3.0 România